Produktnyheter

Lanserar miljövänliga däcket ECOPIA EP150

Bridgestone lanserar sitt nya miljövänliga däck ECOPIA EP150. Med det här däcket har man lyckats med konststycket att uppfylla det tidigare tillsynes självmotsägelsefulla målet att kombinera förstklassig säkerhet på vått väglag med minskat rullmotstånd, och därigenom uppnå högre bränsleeffektivitet och minskade koldioxidutsläpp.
Bridgestone har lyckats med detta tack vare att man har utvecklat en ny materialteknik, kallad NanoPro-TechTM, och kombinerat den med en ny mönsterdesign. NanoPro-TechTM ger ett lägre rullmotstånd genom att reducera energiförlusten i slitbanan under rotation. Den nya mönsterdesignen utjämnar kontakttrycket och förbättrar bromsegenskaperna på vått väglag.
ECOPIA EP150 har 15% lägre rullmotstånd (i jämförelse med nuvarande Bridgestone-produkter i samma dimension) vilket gör däcket i genomsnitt 3% mer bränsleeffektivt och att den mängd koldioxidutsläpp däcket ger upphov till reduceras med 3%.
ECOPIA EP150 kommer att introduceras som ersättningsdäck och originalutrustning, med fokus på små och mellanstora personbilar med fälgstorlekar på 14 till 16 tum i 55- till 65-serierna.

logo
Redaktionen