Produktnyheter

Svensk bränslecellsladdare i fickformat ger ström varsomhelst

PowerTrekk är en ny sorts laddare för mobiltelefoner och annan konsumentelektronik. Laddaren bygger på bränslecellsteknik som gör att man kan ladda sin utrustning varsomhelst – utan att vara beroende av elnätet. Det gör PowerTrekk till en idealisk laddare för både friluftsentusiaster och användare i utvecklingsländer där elnätet inte är utbyggt.
PowerTrekk är en laddare i fickformat för användare utan tillförlitlig tillgång till elnätet. Genom avancerad bränslecellsteknik som effektivt omvandlar väte till elektricitet, utan några biprodukter, ger PowerTrekk omedelbar ström varsomhelst. Laddaren har låg vikt och är utrustad med ett tåligt och vattensäkert hölje vilket tillsammans med robust teknik gör den lämplig för tuffa förhållanden.
PowerTrekk är en 2-i-1-lösning med både internt batteri och en bränslecellslösning. Det bärbara batteriet fungerar på egen hand som energikälla eller ackumulator för bränslecellen. Bränslecellen gör det möjligt att börja ladda ett urladdat batteri direkt utan att ett vägguttag behövs. Användaren stoppar bara in ett bränslepack i laddaren och häller på lite vatten. För att ladda bärbara produkter – till exempel mobiltelefoner, kameror och GPS-apparater – ansluts dessa till PowerTrekk via en USB-port.
– PowerTrekk har en konkurrensfördel jämfört med traditionella bärbara laddare. Ström från bränsleceller genereras omedelbart och laddningen påverkas varken av väder eller av solens position, vilket är fallet med solpaneler. Jämfört med batteridrivna reseladdare är PowerTrekk ett mer pålitligt alternativ eftersom bränslepatronerna inte laddas ur som batterier, säger Björn Westerholm, VD på myFC, företaget bakom PowerTrekk.
myFC är ett svenskt företag som utvecklar bränslecellslösningar för bärbar elektronik. Företaget har säkrat ett flertal patent kring bränslecellssystem med rekordhög energidensitet. PowerTrekk är den första kommersiella laddaren som bygger på myFCs teknik. Systemet är bränsleflexibelt då väte från flera alternativa källor går att använda i processen. Den kemiska processen är säker och miljövänlig och den enda biprodukten från bränslecellen är lite vattenånga.
www.powertrekk.com

logo
Redaktionen