Nyhet

Alkolåspatrullen till sälenfjällen – Vill öka kollen på promillen

Att dra till fjälls med Alkolåspatrullen ingår i en kampanj för att öka användandet av alkolås och alkotestare och därmed även öka trafiksäkerheten på vägarna.
– Vi är ofta väldigt noga med att prata trafiksäkerhet med våra barn, vi ser till att de har hjälm på huvudet när de är ute och cyklar till exempel, men vi är inte lika rädda om oss själva som vuxna. Alkoholpåverkade förare far fram som farliga projektiler på våra vägar och orsakar både skada och sorg. Vi måste öka engagemanget om nykterhet i trafiken och detta är ett av våra sätt att göra det på. Sportlovet är en viktig vecka, många tar bilen upp till fjällen och vi når en stor målgrupp genom att placera oss mitt i skidbacken med alkolåskampanjen, säger Thomas Bergdahl.
Även i år kommer Dräger Alcotest 3000 med, en konsumentanpassad version av den alkotestare som polisen använder vid sina trafiksäkerhetskontroller. 
– Vi har sedan tidigare även ett mycket bra samarbete med den lokala polisen.
Vid Alkolåspatrullens tält kommer allmänheten att kunna prova att blåsa i alkolås och alkotestare.
– Det är definitivt värt ett besök i tältet. Vi visar bland annat snöskotrar och bilar monterade med alkolås, erbjuder provblåsningar för alla som önskar testa, informerar om tekniken bakom alkolås, alkotestare och varför det är så viktigt att enbart använda godkända produkter. Dessutom har vi tävlingar där man kan vinna fina priser. Dräger Alkolåspatrullen kommer att finnas i backarna vid Lindvallen den 27/2, Tandådalen den 25/2 och 1/3 samt Hundfjället den 26/2, 28/2 och 2/3.
Under Sälenveckan bidrar Dräger med ett handfast inlägg i debatten om alkolås för snöskoter.
– Vi kommer självklart att ha alkolås monterat på våra snöskotrar – för att visa att det går alldeles utmärkt. Medan debatten om alkolås på snöskotrar pekar på tekniska problem, menar vi att det är mer kulturella skäl som ligger bakom motståndet, säger Thomas Bergdahl, ansvarig för Dräger alkolås hos KG Knutsson AB.
Alkolåspatrullen finns också i Sälen under Ski Funtastic som går av stapeln 14-16 april 2011.
www.drager.se

logo
Redaktionen