Produktnyheter

Noggrann kulörmatchning med DuPont Refinish Flake Selector

DuPont Refinish lanserar Flake Selector plus – ett nytt system för visuell resultatjämförelse. De två nya verktygen är tillgängliga för alla användare av Cromax Pro baslack, och kompletterar det befintliga ChromaVision systemet i ColorNet Pro så att man får nogrannare kulörmatchning och högre produktivitet.
DuPont Refinish Flake Selector har tagits fram för att förbättra urvalet och sökresultatet vid sökning med spektrofotometern DuPont Refinish ChromaVision. Med Flake Selector identifierar man storleken på metallkornen i en viss kulör och kan på så sätt välja rätt recept.
Forskning och utveckling inom DuPont Refinish har visat att det visuella intrycket av storleken på kornen påverkas kraftigt av kulörens nyans. Det unika Flake Selector systemet gör det lättare för lackeraren att identifiera storleken på kornen i en effektkulör på rätt sätt. Systemet innehåller en uppsättning med 25 kulörexempel som tillsammans bildar fem olika ljushetsgrader, med fem olika kornstorlekar per nyans.
ChromaVision identifierar först kulörnyansen, som sedan klassificeras i en av fem ljushetsgrader, från ljust till mörkt. För att identifiera kornstorleken på en svart kulör måste lackeraren jämföra nyansen med kulörchips i mörk effekt.
Mer information om Flake Selector eller teknik för visuell resultatjämförelse hittar du på http://www.dupontrefinish.se/.

logo
Redaktionen