Produktnyheter

Klassens minsta skruvdragare

Det är praktiskt att ha en sladdlös skruvdragare och sladdlös slagborr i en enda maskin, särskilt om den är så liten att du kan arbeta på de mest besvärliga ställena. Denna kombination finns i de nya och extremt kompakta kombinationsverktygen GSB 18 V-LI Dynamic Professional och GSB 14,4 V-LI Dynamic Professional, från Bosch.
Helt nytt för dessa kombinationsmaskiner är att de är utrustade med en otroligt robust och kraftfull fyrpolig motor och en nyutvecklad tvåstegsväxel. Detta gör det möjligt att arbeta med låg hastighet och stor kraft i första växeln eller högre hastighet och anpassad kraft på andra växeln.
Båda dessa sladdlösa skruvdragare har integrerad slagborr och 18 V-serien har ett vridmoment på 67 Nm, även i hårda material. Den kan till exempel borra upp 55 hål med en diameter på upp till 13 mm i betong eller skruva i 501 spånskruvar (6 x 60 mm) på en enda batteriladdning.
Skruvar och borrar där andra ger upp
Maskinen har en kompakt konstruktion och kan användas där utrymmet är trångt och större maskiner inte kommer åt. Den väger endast 1,6 kg och med en total längd på endast 195 mm är GSB 18 V-LI Professional Dynamic det absolut minsta sladdlösa kombinationsverktyget i sin klass. En annan fördel är att den är utrustad med ett ergonomiskt handtag med softgrip-beläggning för att garantera ett bra grepp och god kontroll. Du kan därför enkelt göra exakta skruvjobb och borrhål under längre tid utan att ge avkall på komforten.
En maskin – många möjligheter
Maskinen är idealisk för utställningsbyggen, butiksinredningar och liknande uppdrag som involverar många skruv- och borruppgifter. Auto-Lock funktionen gör att verktyget kan användas med en hand. Motorn är mycket uthållig och levererar perfekt kraftöverföring oavsett om du skruvar eller borrar. Dessutom gör den inbyggda motorbromsen det möjligt med skruvning i skilda material som trä, metall och murbruk.
Ny teknik skyddar batteriet (ECP)
Litiumjon batteriet ger full kraft från början till slut, då tekniken tillåter snabb uppladdning när som helst och ger upp till fyra gånger längre livslängd än andra batterier. Bosch GSB 18 V-LI Professional Dynamic och lillebror GSB 14,4 V-LI Professional Dynamic är båda utrustade med Bosch ”Flexibel Power System” (3,0-2,6-1,3 Ah), så att du kan använda tre olika batterier per voltklass. Premiumbatteriet har en kapacitet på 3 Ah, perfekt när du ska börja på ett omfattande arbete.  Väljer du istället compact-batteriet (1,3 Ah), får du ett lättare batteri, perfekt när du arbetar ovanför huvudet och i trånga utrymmen. Premiumbatteriet ger lång livslängd med ”Electronic Cell Protection” (ECP), som skyddar mot överbelastning, överhettning och urladdning. Slutligen kan du naturligtvis använda litiumbatterierna från Bosch andra trådlösa enheter i Dynamic-, Ljus- och Rugged-serien.
Finns med ny praktisk väska
De batteridrivna kombimaskinerna GSB 18 V-LI Professional och Dynamic GSB 14,4 V-LI Professional Dynamic kan köpas hos ledande återförsäljare av professionella elverktyg över hela landet, tillsammans med den nya lådan L-Boxx. Inkluderas gör antingen två 18 V-batterier eller två 14,4 V batterier och en snabbladdare.
www.bosch.se

logo
Redaktionen