Produktnyheter

CA 2010 PRO – En digital alkoholtestare

Varje timma, dygnet runt, året om, rullar 500 bilar omkring på svenska gator och vägar rattade av berusade förare. Många kör i tron att de är nyktra, att alkoholen från kvällens fest redan har lämnat. Har vi tur händer ingenting, har vi lite mindre tur tas vi av polisen. Har vi ingen tur alls råkar vi ut för en olycka och skadar andra och oss själva. Med en egen, tillförlitlig, alkohol-promilletestare hade det varit lätt att ta reda på i vilken form vi var, innan vi satte oss bakom ratten.
CA2010 heter en helt ny, liten och smart digital alkohol-promilletestare som nu lanseras på den svenska marknaden – en testare som borde finnas hos varje bilförare. CA2010 mäter alkoholkoncentrationen i utandningsluften och påverkas inte av vare sig tobak, matdoft eller andra substanser. Blås i röret, en signal ges, alkoholkoncentrationen analyseras och det ges besked inom 5 sekunder på en display. Vid hög koncentration blinkar en röd varningslampa samtidigt som en ”larmsignal” ljuder.
Med hjälp av CA2010 behöver ingen längre leva i ovisshet – eller chansa. Inom några sekunder kommer svaret – OK att ta bilen eller åk med andra. CA2010 kan, tack vare inbyggd SCT-teknologi av allra senaste slag – sensor check technology – ge besked om när sensorn måste kalibreras samt upplysa om hur många gånger promilletestaren har använts.
Rekommenderat cirkapris är 998: – kronor inkl. moms.
www.kala.se

Fotnot: Blodanalysresultatet anges i promille och alkoholkoncentrationen i utandningsluften i milligram/mg/ per liter luft.
0,2 promille är straffbarhetsgränsen i Sverige och motsvaras av 0,1 mg per liter utandningsluft.
Människor påverkas olika. Medan en starköl kan räcka för att komma över 0,2 promille för en person kan en annan kanske dricka två.
Den 1 juni förra året infördes en promillegräns till sjöss med samma straffbarhetsgräns som på land.  Den gäller för båtar och segelbåtar som är minst 10 meter långa och som kan gå i 15 knop eller mera.
logo
Redaktionen