Nyhet

5 Euro NCAP-stjärnor för Nissan Juke

På bara fem månader har Nissan Juke lyckats med konststycket att få fem stjärnor i betyg av Euro NCAP för sin säkerhet, vinna olika nationella utmärkelser och också knipa åt sig en betydande andel av småbilsmarknaden. Från starten i september 2010 accelererade innovativa, unikt designade Nissan Juke upp i 32.000 sålda exemplar i Europa, vilket innebär att den tog två procent av marknaden i B-segmentet. Nästan en av fyra nya bilar i Europa kommer från B-segmentet, vilket visar hur viktiga framgångarna för Nissan Juke är för Nissans fortsatta tillväxt.
Försäljningssuccén under den första lanseringstiden kommer att få ytterligare näring av det höga resultat som JUKE erhöll i Euro NCAP:s senaste test – 5 stjärnor.
Som ett bevis på JUKEs design- och konstruktionsmässiga kvalitet och säkerhetsstandard, nådde JUKE 87 procent för sitt passagerarskydd för vuxna och 81 procent för skyddet för barn, med maximal poäng för sitt skydd för den krockdocka som representerade ett treårigt barn. Även passagerarutrymmets rigiditet fram i händelse av en frontalkollision bidrog till JUKEs betyg liksom fotgängarskyddet för barn. Till den säkerhetsutrustning som är standard i JUKE hör det elektroniska stabiliseringsprogrammet ESP och sex krockkuddar.
Nissan lansering av JUKE har givit upphov till ett helt nytt marknadssegment – småbilscrossovers. Och precis som redan mycket populära QASHQAI, har JUKE bevisat Nissans förmåga att kombinera innovationer med spännande modeller och fånga bilköparnas intresse genom att presentera något nytt, fräscht och spännande på marknaden.