Produktnyheter

Praktisk slipmaskin för alla tillfällen

Fräsning och svetsning lämnar ofta vassa kanter och otäcka metallflisor och därför är nedslipning av dessa en viktig del av arbetsprocessen. De nya planslipmaskinerna GGS 28 C och GGS Professional 28 CE Professional från Bosch tar enkelt bort oönskat material, även om det är svåråtkomligt.
Slipning säkerställer slutresultatet
Oavsett om du behöver slipa ned kanter, ta bort flisor, ta ned svetsade sömmar eller slipa ditt verktyg är de nya planslipmaskinerna från Bosch det perfekta verktyget för att slutföra arbetsprocessen och skapa ett slutresultat som är på topp både visuellt och funktionellt. Maskinerna är universalverktyg och kan användas av alla, från vindkraftsindustrin, varvsindustrin och låssmeder, till båtbyggare, maskinkonstruktörer, lantbrukare, murare och metallarbetare.
Tack vare plansliparnas kompakta storlek och låga vikt på endast 1,4 kg, kan du arbeta i trånga utrymmen där det är svårt att komma åt. Planslipen ligger väl i handen och är också utformad för att kunna användas med endast en hand. Det gör det ännu enklare att arbeta i områden som är svåra att nå.
Kraftfull motor levererar säkert resultat
De starka motorerna på 600 respektive 650-watt med mjukstart ger snabbt resultat utan att riskera att säkringarna går. Dessutom har den inbyggt KickBack-stopp som ger hög säkerhet för användaren, då slipmaskinen stängs av direkt om den blockeras. För extra kraftfull prestanda har motorn ett integrerat kylsystem som ger extra luftintag och minimerar risken för överhettning. Hastigheten imponerar – GGS 28 C Professionell uppnår 28 000 varv/min medan GGS 28 CE Professional har en elektronisk variabel hastighet som kan justeras mellan 10 000 och 28 000 varv/min beroende på uppgift.
Uthållighet även under tung belastning
Bosch planslipmaskiner har lång livslängd med högkvalitativa kolborstar som ger motorn optimalt skydd. Dessutom är kullagren utrustade med dubbla skyddslager som minimerar dammkänslighet, något som minskar servicebehovet drastiskt. På GGS 28 CE Professional ger Constant Electronic teknologin ett konstant varvtal som bibehålls även under tung belastning. Ett nytt och förbättrat fastspänningssystem håller slippappret säkert och exakt på plats.
Båda verktygen finns tillgängliga hos ledande återförsäljare av professionella elverktyg över hela landet, från mars 2011.
www.bosch.se

logo
Redaktionen