Nyhet

Goodyear får pris för årets innovativa däckteknik

Goodyear har fått pris för årets däckteknik i Tire Technology Awards för ”Innovation and Excellence” 2011. Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut av Tire Technology International för utvecklingen av Goodyears nyligen lanserade nordiska odubbade däck UltraGrip Ice+.
– Den här utmärkelsen bekräftar de utmärkta egenskaperna hos UltraGrip Ice+ som är resultatet av den innovativa tekniken som har utvecklats för alla våra vinterdäck. Det bekräftar vår position som branschledare när det gäller toppresterande vinterdäck och den här utmärkelsen kommer att stärka våra utvecklingsteams motivation och nytänkande ännu mer, säger Marc Junio, vd på Goodyear Innovation Center Luxembourg.
Goodyear UltraGrip Ice+ lanserades 2010 och har sedan dess blivit vinterns stora testvinnare i de flesta nordiska motormagasin, med totalt tio förstaplaceringar i vinterdäcktesterna. UltraGrip Ice+ har vunnit på att ha mycket jämna prestanda med bra grepp på snö och is men även utmärkta köregenskaper på både torrt och vått väglag.
Den oberoende testorganisationen Test World i Finland genomförde ett omfattande vinterdäcktest som placerade Goodyear UltraGrip Ice+ i topp före alla huvudkonkurrenter i klassen. Enligt Test World är UltraGrip Ice+ ”det bästa däcket för nordiska vinterförhållanden”. *1
Goodyears UltraGrip Ice+, är konstruerat för extrema vinterförhållanden i Norden. Däcket baseras på Goodyears nya innovativa teknik, Active Grip Technology, med dubbla gummiblandningar och nya hybrid-sajpningar. Resultatet är ett bättre grepp och ökad kontakt med vägbanan, vilket förbättrar däckets prestanda inte minst på is. Det passar därför lika bra på isiga landsvägar som i stadskörning. UltraGrip Ice+ kompletterar Goodyears premiumserie av vinterdäck med och utan dubbar.

*1 Jämfört med genomsnittliga prestanda hos tre ledande konkurrenters vinterdäck; i januari 2010 av Test World, däckstorlek: 205/55R16 94T; bil: Ford Focus 2.0 bensinmotor, i Ivalo, Finland, rapport nr: TW20100032; på vått och torrt väglag, i januari 2010 av Test World, däckstorlek: 205/55R16 94T; bil: VW Golf 6 V2.0 TDI, i Mireval, Frankrike, rapport nr: TW20100032
logo
Redaktionen