Nyhet

Mazda lanserar ny varumärkeskampanj i Europa

Förra året fyllde Mazda 90 år. Nu satsar Mazda på en helt ny varumärkeskampanj som bland annat i ett antal videofilmer berättar olika historier om Mazda, i dåtid, nutid och framtid. En helt ny hemsida ger till exempel alla en möjlighet att lära sig mer om Mazdas varumärke och alla hemligheter bakom företagets framgångar.
Hur kan till exempel en relativt liten biltillverkare som Mazda ha haft en såpass stor uppmärksamhet inom den internationella bilindustrin? Ett av svaren är att Mazda inte ryggat för utmaningar och alltid försökt gå sina egna vägar. I en nyproducerad videofilm berättar Masahiro Moro, Mazdas globala marknads- och försäljningschef, om hur människorna i Hiroshima, där Mazdas huvudkontor och flera fabriker ligger, lyckades överleva och återuppbygga staden efter andra världskriget. Med Hiroshima som hemstad vet man det mesta om konsten att övervinna utmaningar. Kanske är det just därför som Mazdas företagskultur präglas av att allt faktiskt är möjligt.
Bara Mazda skulle ha kunnat arbeta nästan ett helt decennium med att utveckla en liten lätt tvåsitsig sportbil, när ingen annan längre ens tillverkade dem. Mazda MX-5 slog därför världen med häpnad när den presenterades. Och inte mindre blev överraskningen när bilen provkördes och alla upptäckte dess roliga och kontrollerade köregenskaper. På den nya hemsidan förklarar Kijima-san, utvecklingschef för MX-5, hur man uppnådde dessa vägegenskaper där konceptet Jinba Ittai spelade en högst bidragande orsak. (Det japanska uttrycket Jinba Ittai kan närmast översättas med ett förhållande där hästen och dess ryttare befinner sig i total harmoni.)
18 år efter MX-5 tog sig Mazdas ingenjörer återigen an utmaningen att bygga en mycket lätt bil. Nuvarande Mazda2 förändrade återigen den internationella bilindustrins syn på miljövänlig och hållbar utveckling. Nya Mazda2 var lättare, säkrare och mer dynamisk än sin föregångare. Bilens utvecklingschef Shigeo Mizuno berättar i en annan videofilm hur detta överhuvudtaget var möjligt och hur Mazdas numera välkända gramstrategi fungerar.
– Vår nya varumärkeskampanj och dess egen hemsida är ett nytt sätt att berätta olika historier om Mazda. Med dessa nya videofilmer kan vi på många olika sätt och i många olika kanaler beskriva fördelarna med Mazdas modeller och samtidigt ge våra kunder bevis för att verkligen tro på vad Mazdas ingenjörer har åstadkommit – och kommer att uträtta i framtiden, säger Jeff Guyton, vd Mazda Motor Europe.
De nya videofilmerna och korta presentationer av människorna som berättar dem hittar du på www.mazdastories.eu.

logo
Redaktionen