Produktnyheter

Kraftfulla mutterdragare tystnar vid behov

Bahco lanserar en serie nya mutterdragare med magnesiumhölje. De nya tryckluftverktygen kännetecknas av låg vikt, styrka och smarta lösningar som till exempel en justeringsratt med vilken både kraft och dragriktning styrs. Den mest kraftfulla mutterdragaren i Bahcos nya serie har ett vridmoment på 1.098 Nm men väger trots det endast 2,2 kilo. De två andra modellerna väger ungefär ett kilo men har ändå ett vridmoment på 440 Nm.
Kontrollera kraft och riktning med en hand
Den nya smarta justeringsratten på Bahcos mutterdragare bidrar till ett enkelt användande.
– Den unika justeringsratten på våra nya mutterdragare gör att användaren enkelt kan ändra dragriktning genom att trycka på ratten fram och tillbaka och justera kraften genom att vrida knappen åt vänster eller höger, säger Magnus Alterot, marknadsansvarig på SNA Europe [Sweden] AB.
Justeringarna utförs med bara en hand, något som bland annat underlättar arbeten i trånga utrymmen.
Magnesiumhölje – för styrkans skull
Mutterdragarna är tillverkade i ett helgjutet ytterhölje i magnesium, ett idealiskt material tack vare dess styrka och hållbarhet.
– Även vikten påverkas positivt av magnesiumhöljet, säger Magnus Alterot. Ett lätt verktyg underlättar det dagliga arbetet och reducerar arbetsbelastningen för användaren.
Extra kraftfull och tyst eller extra tyst och kraftfull
De två lättaste modellerna kan användas med eller utan den medlevererade ljuddämparen. Den mest kraftfulla modellen levereras med två ljuddämpare som kan användas samtidigt för maximal ljuddämpning. Mest kraft ger verktygen om de används utan ljuddämpare.
– Målet med de nya verktygen är att minimera ljudnivån i alla lägen samtidigt som kraften ska påverkas så lite som möjligt, säger Magnus Alterot. På vår mest kraftfulla modell skiljer vridmomentet knappt 15 procent med och utan de två medföljande ljuddämparna.
– Samtidigt minskar ljudnivån med över 600 procent, säger Magnus Alterot. 102,5 dBA är ljudnivån utan ljuddämpare och 86,8 dBA med dubbla ljuddämpare.
Motorerna i mutterdragarna är utrustade dubbla hammare, en teknik som bidrar till det höga vridmomentet samtidigt som den minimerar verktygets vibrationer och ljudnivå.
www.bahco.com

logo
Redaktionen