Produktnyheter

Lättrullande miljövänligt sommardäck

Snart är det dags att byta till sommardäck på bilen. Är mönsterdjupet lägre än fyra millimeter är det dags att köpa nya däck. Säkraste valet är däck för nordiska förhållanden som ger trygga köregenskaper i varierande temperaturer och väglag. Nokian Hakka Green är ett nytt sommardäck som rullar mycket lätt, vilket minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen. Dessutom ges däcket ett omfattande garantipaket som innehåller Hakka-skydd, Hakka-nöjdhetslöfte och Hakka-vägassistans.
Nya Nokian Hakka Green har 15 procent lägre rullmotstånd än sin föregångare vilket ger tre procent lägre bränsleförbrukning. Jämfört med de vanligaste sommardäcken på marknaden ger däcket 5-8 procent lägre bränsleförbrukning. Samtidigt minskar även bilens koldioxidutsläpp.
Många nya innovationer
Däckets Hakka Green Silica gummiblandning, är en kombination av säkerhet och miljövänlighet. Däckets helsilicablandning, som innehåller tallolja, ger mycket bra våtgrepp vid alla temperaturer.
Nokian Hakka Green har många nya tekniska innovationer som ger däcket lägre rullmotstånd och bättre slitstyrka. På sidorna av de längsgående ribborna finns små halvrunda hål som liknar ytan på en golfboll och deras uppgift är att avkyla däcket och sänka ljudnivån. Den här nya Silent Groove Designen minskar däckets luftmotstånd och bilens bränsleförbrukning, vilket ger fler mil.
Det stabila och robusta Nokian Hakka Green ger mycket bra skydd mot vattenplaning när sommarens kraftiga åskskurar överraskar. De polerade huvudspåren gör att vatten snabbt forslas bort mellan däcket och vägen. Huvudspårens optimerade och öppna design ökar deras volym och minskar risken för vattenplaning.
På däckets inre och yttre skuldror finns så kallade venturispår som ytterligare förbättrar skyddet mot vattenplaning. De formade spåren mellan mönsterklackarna på skulderområdet gör att vattnet strömmar snabbare bort mellan däcket och vägen. Jämförelsetester visar att Nokian Hakka Green ger cirka fyra procent bättre skydd mot vattenplaning än sommardäck med miljöprofil som huvudkonkurrenterna tillverkar.
Utöver slitagevarnaren (DSI – Driving Safety Indicator), som Nokian Tyres har patenterat, har det nya däcket även en vattenplaningsvarnare. Vattendroppsymbolen som finns i mönstret försvinner när mönsterdjupet är fyra millimeter och påminner om att risken för vattenplaning ökar.
Nokian Hakka Green passar till små och medelstora personbilar och däcket finns i hastighetsklasser T, H och V. Det nya däcket kommer att ersätta både Nokian Hakka i3 och Nokian Hakka H produkterna.

logo
Redaktionen