Produktnyheter

iPhone-app ger stöd och hjälp åt fordonsägare

SBM Fordonsmärkning lanserar nu en kostnadsfri applikation för iPhone. Med applikationen kan den som råkat ut för en trafikolycka direkt på plats dokumentera, rapportera och sammanställa en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag. Via applikationen kan den olycksdrabbade vid behov även få direktkontakt med bärgning, räddningstjänst eller polis.
I dagsläget finns ingen motsvarande applikation på den svenska marknaden. Tanken är att den på ett modernt och interaktivt sätt bland annat ska ersätta den så kända blanketten för skadeanmälan som finns i handskfacket på mängder av svenska bilar.
– Med vår unika app vill vi tillhandahålla ett verktyg som underlättar och skapar mervärden för alla fordonsägare, säger PA Prabert, vd för SBM. Med SBMs app får du stöd och hjälp att agera i en olyckssituation.
Förutom att via ett enkelt och tydligt användargränssnitt möjliggöra en direkt skadeanmälan vid en uppkommen skada – där applikationen hjälper till med allt från gps-positionering till fotografering av skador och omständigheter – kan fordonsägaren även få hjälp att kontakta sin vägassistans eller att larma polis och räddningstjänst vid en allvarlig olycka. Dessutom hjälper applikationen till att samla och organisera information om såväl innehavaren som dennes fordon och försäkringar, oavsett vilket försäkringsbolag man har. För SBM har kombinationen av mjuka och hårda värden varit viktig när man utvecklat applikationen, men framförallt har nyttan för den som drabbats av en olycka varit vägledande.
– Med appen installerad i sin smartphone känner man sig med vår hjälp förhoppningsvis ytterligare lite tryggare som fordonsägare, säger PA Prabert.
SBMs applikation för fordonsägare finns nu i en första version för iPhone, och släpps inom kort även för Android. Appen ”Väghjälp” kan kostnadsfritt laddas ner från Apples App Store och via SBMs hemsida, www.sbmfordon.se.

logo
Redaktionen