Produktnyheter

Luftkniv halverar ljudnivån och luftförbrukningen

Att använda tryckluft för att torka, kyla, renblåsa, med mera, blir ofta dyrt och med en hög ljudnivå som är direkt skadligt för omgivningen, upp mot 80 procent av hörselskadorna inom verkstadsindustrin förorsakas av buller från tryckluftsanvändning. X-stream luftkniv från QH-system AB halverar ljudnivån och luftförbrukningen och återbetalar sig på mycket kort tid.
Funktion
X-Stream luftkniv är konstruerad för att dra med sig omgivande luft, när luften kommer ut genom en spalt skapas ett undertryck runt kniven som drar med sig omgivande luft (likt en flygplansvinge).
Den sammanslagna utgående luftmängden blir upp till 40 gånger större än matningsmängden.
Användning
X-Stream luftkniv lämpar sig för renblåsning, torkning, kylning, positionering, skyddsgardin för att avskilja olika miljöer eller skydda en sensor eller lins. Till skillnad mot en fläkt klarar X-stream omedelbart start/stopp hur många gånger som helst, är enkel att montera, tar liten plats, har inga rörliga delar, är driftsäker och underhållsfri.
Modeller
X-Stream tillverkas i aluminium och rostfritt stål med en blåsbredd från 50 mm upp till 1 200 mm och kan skarvas ihop i så många längder som är nödvändigt.
www.qh-system.se

logo
Redaktionen