Produktnyheter

Integrerad navigationsenhet i Volvos modeller

Den nya, ultratunna navigationsenheten från Garmin som introducerades med nya Volvo S60 och V60 under 2010 kan nu fås som tillbehör i hela Volvo Personvagnars nuvarande modellutbud.
Det mångsidiga navigationssystemet integreras smidigt i bilen tack vare en dockningsenhet vid förarens vindrutestolpe. Volvos unika dockningsenhet med inbyggd högtalare och laddning monteras av din Volvoverkstad.
– Garmin nüvi 3790 är mindre än nio millimeter tjock, det vill säga ungefär som en normal blyertspenna. Pekskärmen, som är placerad vid förarens vindrutestolpe, är lätt att se och hantera. Det är också lätt att ta med sig enheten utanför bilen. Den till och med kommer ihåg var du parkerade, säger Jonas Nilsson, direktör vid Volvo Personvagnars enhet för tillbehör.
– Positions- och navigationsenheten uppfyller Volvo Personvagnars strikta säkerhetskrav. Eftersom den är röststyrd kan föraren hålla båda händerna på ratten. Allt han eller hon behöver göra är att väcka navigatorn med ett fritt valt röstkommando och tala in menyalternativen som visas på skärmen, tillägger Jonas Nilsson. 
Multi-touch- och 3D-skärm
Multi-touch-funktionen går långt utöver den klassiska ”tryck för att zooma”. Totalt finns det tio praktiska pekkommandon. Viktiga byggnader och intressanta punkter visas i 3D för att ge bättre översikt. I korsningar får föraren hjälp att välja rätt fil i rätt tid.
Med hjälp av TMC-radioteknik (TMC, Traffic Message Channel) talar navigationssystemet om för föraren om det finns trafikstörningar på vägen och rekommenderar ett alternativ. 
Navigationsenheten finns i två versioner:
Garmin nüvi 3790 levereras förprogrammerad med vägkartor för Europa, USA/Kanada/Mexiko eller Ryssland, medan nüvi 3760 levereras utan kartor. Lokala kartor laddas ner separat hos återförsäljaren eller av kunden.

logo
Redaktionen