Nyhet

Investerar tre miljoner i lackeringsanläggning

Trux AB i Ljusdal, som tillverkar ljusbågar och frontskydd i aluminium till tunga lastvagnar, satsar på framtiden med egen lackeringsanläggning och rekryterar mer personal. Anläggningen består av en ny kombinationsbox för målning och torkning. Metoden kallas våtlackering (som skiljer sig från pulverlackering) och möjliggör målning av högsta kvalitet i en mängd olika färger. Förbehandlingen av produkterna sker i Trux egen blästercontainer med inbyggt maskinrum för filtrering och återvinning av blästermedlet.
– Vi vill kunna erbjuda våra kunder valfri kulör på våra lastbilstillbehör. Till och med specialfärger såsom pearl- och metalliclack, säger Hasse Olsson platschef på Trux i Ljusdal.
För Trux är det här ett steg för att öka attraktionskraften på sina produkter. Med egen lackeringsanläggning får företaget dessutom bättre kontroll över produktionen vilket ska leda till högre kvalitet och säkrare leveranser.
– Vi har anställt Mårten Östberg, från Färila som chef för lackeringsanläggningen. Han är en erfaren lackerare. Är det någon som vill ha speciell design på sitt frontskydd så fixar vi det, säger Hasse Olsson.
www.trux.se

logo
Redaktionen