Lexus fullhybrid till Sverige i april

Förhandsintresset i Sverige har varit mycket stort för Lexus senaste fullhybridmodell CT 200h, större än i de flesta andra europeiska länder. Hittills har 270 kunder tecknat order på en CT 200h, trots att den officiella säljstarten är först i början av april 2011.
Lexus CT200h är den första fullhybrid­bilen i den så kallade premiumkompaktklassen. CT 200h har ett CO2-utsläpp på 87 g/km vid blandad körning.
CT 200h är den första Lexus-modellen som tar steget fullt ut och till 100 procent tillverkas med fullhybridteknik. Den markerar därmed också Lexus fortsatta satsning på fullhybriddriften som en av de mest energi­effektiva drivkällorna.
I och med CT 200h har Lexus ett heltäckande utbud av fullhybrid­modeller i sitt program – från premiumkompakt­klassen till SUV- och lyxmodeller. De övriga hybridmodellerna är RX 450h, GS450h och LS 600h. Lexus räknar med att hybridbilarna under 2011 kommer att stå för ca 90 procent av märkets försäljning i Sverige.
Lexus CT200h finns i fyra utrustningsnivåer: Eco, Comfort, Sport och Executive. Pris från 269.900 kronor.

Läs också

Designpris till Lexus LS 500

Designpris till Lexus LS 500

Lexus flaggskeppsmodell LS 500 tilldelades det betydelsefulla designpriset EyesOn Design Award vid bilmässan North American International Auto Show i...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar