Produktnyheter

Lexus fullhybrid till Sverige i april

Förhandsintresset i Sverige har varit mycket stort för Lexus senaste fullhybridmodell CT 200h, större än i de flesta andra europeiska länder. Hittills har 270 kunder tecknat order på en CT 200h, trots att den officiella säljstarten är först i början av april 2011.
Lexus CT200h är den första fullhybrid­bilen i den så kallade premiumkompaktklassen. CT 200h har ett CO2-utsläpp på 87 g/km vid blandad körning.
CT 200h är den första Lexus-modellen som tar steget fullt ut och till 100 procent tillverkas med fullhybridteknik. Den markerar därmed också Lexus fortsatta satsning på fullhybriddriften som en av de mest energi­effektiva drivkällorna.
I och med CT 200h har Lexus ett heltäckande utbud av fullhybrid­modeller i sitt program – från premiumkompakt­klassen till SUV- och lyxmodeller. De övriga hybridmodellerna är RX 450h, GS450h och LS 600h. Lexus räknar med att hybridbilarna under 2011 kommer att stå för ca 90 procent av märkets försäljning i Sverige.
Lexus CT200h finns i fyra utrustningsnivåer: Eco, Comfort, Sport och Executive. Pris från 269.900 kronor.