Produktnyheter

Kompressorer med bensinmotor

Atlas Copcos nya XAS 27 (27 l/s, 7 bar) är den första kompressorn i företagets program av portabla luftkompressorer som drivs med en bensinmotor. Enheten har konstruerats för att ge en enastående mångsidighet tack vare de mest kompakta måtten av alla modeller i Atlas Copcos serie av portabla kompressorer.
Nya XAS 27 drivs av en kraftfull och tillförlitlig Honda-motor som överträffar de nuvarande utsläppskraven. Den har kilremsdrift med ett skensystem för remspänning.
Kompressorn fungerar utmärkt för att driva hydraulbrytare, flishuggare, hammare eller små handverktyg och användas med fördel i arbeten som demolering, finbearbetning och renovering.
XAS 27 är kompakt och mycket smidig. Den väger lite mer än 200 kg och dess underrede gör att man enkelt kan transportera den utan några tunga lyft och den är tillräckligt liten för att komma igenom dörrar i kommersiella byggnader eller in i hissar. Den är även lätt att hantera och manövrera för att få bästa möjliga arbetsställning samt enkel att underhålla utan dyra servicekostnader.
XAS 27:s chassi bygger på det framgångsrika polyetylenkoncept som kommer från HardHatTM-serien, kombinerat med zincorbehandlat stål för att ge extra skydd. Bränsletanken utgör en del av huven och innehåller en elektrisk fläkt för effektiv kylning.