Produktnyheter

Nya rondeller för ytförbättring

Flexovit lanserar ett nytt sortiment rondeller för ytförbättring efter slipning av detaljer i järn, stål och rostfritt samt icke-järnmetaller som till exempel aluminium, brons och mässing. De nya rondellerna, som har beteckningen Flex Finish, används för ytförbättring efter slipning med till exempel navrondeller, fiber- eller lamellrondeller för att uppnå slutlig ytfinhet.
Användningsområdet omfattar bland annat borttagning av sliprepor, bearbetning av ytdefekter, gradning, kantbrytning, rengöring, korrosion- och oxidborttagning samt polering. De ger enligt tillverkaren en jämn och fin yta utan bränning, och ger snabb bearbetning i kombination med lång livslängd.

Flex Finish-rondellerna är uppbyggda av en rondell i polernylon som är fäst på en glasfiberarmerad stödplatta. De är avsedda för användning i 115 mm och 125 mm vinkelslipmaskin, och finns i olika grovlekar och med två olika slipmedel: Kiselkarbid som ger en blank yta och aluminiumoxid som ger en matt yta. Flex Finish-rondellerna används för ytförbättring av metall inom exempelvis mekaniska verkstäder, gjuterier, bilplåt- och billackeringsverkstäder, varvs- och offshoreindustri, verkstadsindustri, tillverkning av rostfria detaljer för t.ex. livsmedelsindustrin.
– Med den här nya typen av ytförbättringsrondell kommer bearbetningen efter själva slipningen att gå både fortare och enklare och man uppnår snabbt önskad ytfinhet, säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen