Nyhet

Säljer flest fyrhjulsdrivna bilar i premiumsegmentet

2010 sålde Audi flest bilar med fyrhjulsdrift bland premiummärkena. Under året då Audi firade ”30 år med quattro” var runt 38 procent av alla producerade bilar globalt utrustade med fyrhjulsdrift. På den svenska marknaden var Audi det tredje största bilmärket i fjol sett till antal sålda bilar med fyrhjulsdrift och quattroandelen uppgick till 44 procent av försäljningen.
Den mest populära Audimodellen med quattro under 2010 var Audi Q5 med 155.025 producerade bilar. De kommande månaderna förstärker Audi dessutom sitt utbud av fyrhjulsdrivna modeller i crossoversegmentet med Audi Q5 Hybrid quattro and nya kompakta Audi Q3.
– quattro är en av Audis främsta framgångssagor och i dag skriver vi på det som mycket väl kan vara det mest spännande kapitlet, säger Peter Schwarzenbauer, chef försäljning och marknadsföring Audi AG.
– På vår väg mot e-mobilitet ser vi helt nya möjligheter för quattroteknologin. Det elektroniska quattrosystemet i framtiden kommer att vara ännu snabbare, säkrare – och framför allt – mer effektivt, säger Peter Schwarzenbauer.
Audis kunder kan i dag välja bland cirka 130 modell- och motorvarianter med quattro vilket gör att Audi erbjuder det bredaste urvalet av fyrhjulsdrivna modeller i premiumsegmentet.
Det blev även ännu en framgång för quattrosystemet när Auto Bild Allrads läsare utsåg ”2011 All-wheel Drive Car of the Year”. Både Audi A4 och Audi A8 stod då som vinnare i sina respektive klasser.

logo
Redaktionen