Produktnyheter

Slipmaskiner som tål riktigt tuffa tag

Dynabrade, som är en amerikansk tillverkare av slipmaskiner för proffs, har tagit tillvara det som var bra med maskinerna som tillverkades förr, och gjort nånting helt nytt av det – en modern serie raka slipmaskiner med modern prestanda, men med slitstyrkan och stryktåligheten som verktyg hade förr.
Visst hade slipmaskiner förr en hel rad nackdelar också, som att dom med sina stål- eller aluminiumhus blev extremt kalla efter en stunds användande, detta har Dynabrade löst med en ”strumpa” i gummimaterial över hela huset som isolerar både mot kylan och tar de värsta vibrationerna. Strumpan finns naturligtvis att köpa lös om den blir utsliten.
Maskinerna finns med 6mm spännhylsa och i den förlängda versionen även med 3/8-24 spindel för sliptopp.
www.fini.se

logo
Redaktionen