Nyhet

Goodyear Dunlop öppnar regummeringsanläggning

Däcktillverkaren Goodyear Dunlop gör en strategisk investering i sin produktionsanläggning i Wittlich, Tyskland, för produktion av regummerade premiumdäck för lastbilar. Företaget har investerat 3,7 miljoner euro i byggandet av en anläggning för varmregummering. Investeringen i ny utrustning och extra kapacitet för regummering av lastbilsdäck är en del av företagets tillväxtstrategi.
Ett andra skede i utbyggnaden kommer att äga rum i mitten av 2011, då ytterligare 1,2 miljoner kommer att investeras för en total kapacitet på 150.000 regummerade däck per år.
– Vi ser regummerade premiumdäck som en viktig del av vårt däckhanteringsprogram för åkerier.  Idag kräver våra kunder, i synnerhet åkerier, mer och mer omfattande produkter – inte bara nya däck, utan andra produkter och tjänster som minimerar kilometerkostnaden per fordon, och regummerade däck spelar en viktig roll i sammanhanget. Med våra senaste produkter – Goodyear TreadMax och Dunlop MultiTread – kan vi sänka driftkostnaderna tack vare lång livslängd och körsträcka. Dessa regummeringar har dessutom samma egenskaper som nya däck, vilket innebär bättre bränsleekonomi och utmärkta prestanda på andra områden, säger Hubert Moquet, chef för regummeringsverksamheten på Goodyear Dunlop Europe.

logo
Redaktionen