Nyhet

Ford bygger ut designcenter i Köln

Grundstenen till Fords designcenter i, Köln-Merkenich som kommer att kosta 11,6 miljoner euro, lades den 5 april 2011 av Kölns borgmästare Jürgen Roters, tyska Fords ordförande Bernhard Mattes och Ford Europas designchef Martin Smith.
– Det här är en viktig tillbyggnad av Fords designcenter i Köln-Merkenich, som har det globala ansvaret för design och utveckling av Fords små och kompakta fordon. Vi gläds åt att centret spelar en så viktig roll för Fords framtid och ingår i vår globala strategi One Ford, sa Mattes.
Mattes framhöll att nyckelmodeller som Ford Fiesta och nya Ford Focus inte bara tillverkas i Tyskland utan dessutom ritas och utvecklas i Köln.
– Tillbyggnaden vittnar om att Ford vill behålla Köln som ett av företagets globala utvecklingscentra, fortsatte han.
Utbyggnaden, som är klar i slutet av året, omfattar 3.000 kvadratmeter kontorsyta på två våningar med plats för 100 nya arbetsplatser. Huset kommer att utrustas med en så kallad ”powerwall” som används för att projicera ritningar av fordon och koncept i en tredimensionell och virtuell miljö.
I projektet ingår även att rusta upp befintliga designlokaler samt installera nya, datorbaserade fräsar som används för att ta fram exakta lermodeller av nya fordonsprototyper.
Utbyggnadsprojektet är det största sedan designcentret byggdes 1968. Idag har centret en yta på 13.000 kvadratmeter och omfattar en aerodynamisk vindtunnel byggd 1984. Här finns arbetsplatser för 250 medarbetare från 14 länder. Ytterligare 70 formgivare finns på brittiska Dunton Technical Centre, där de ansvarar för Ford Europas transportbilar och där även motorutvecklingsenheten Ford Powertrain ligger.
Huvudentreprenör för tillbyggnaden är Wolff & Müller, Spezialbau GmbH & Co. KG, Köln. Planeringsarbetet leds av Ingenieurbüro WPW, Saarbrücken.

logo
Redaktionen