Produktnyheter

Vägning utan uppehåll för grävmaskiner

Nu finns Loadtronic 3E, vågsystemet för grävmaskiner, till försäljning i Sverige. Vågen bygger på samma teknik som Loadtronic 3 hjullastarvåg som har funnits på marknaden sedan 2008. Båda modellerna har Windowsbaserade operativsystem men tydliga och lättnavigerade menyer.

Loadtronic 3E är ett helt dynamiskt vågsystem vilket innebär att vägningen sker under den normala arbetscykeln utan stopp eller uppehåll. Under pågående lastning kan maskinisten utläsa; aktuell last i skopan, total last, antal levererade skopor, kund, material, bilnummer och lastningsplats/projektnummer.

Efter avslutad lastning kan informationen antingen skrivas ut som kvitto eller skickas som SMS till mottagaren.

Som komplement till Loadtronic 3E finns två olika program för datahantering. I PC-Link kan lastdata hanteras, nya jobbregister upprättas och databaser skapas. Informationen importeras till programmet via antingen en trådlös uppkoppling eller ett USB-minne. Det andra alternativet, PC-Link SMS, är avsett att enkelt skicka lastdata och beställningar mellan kontoret och maskinen. Programmet kan sedan konvertera filerna till Excel för vidare bearbetning. Informationen finns tillgänglig bara ett par sekunder efter att lastningen avslutats.

logo
Redaktionen