Produktnyheter

Maskin Mekano siktar mot ännu mobilare siktning

Nu gör Maskin Mekano det möjligt för kross- och sorteringskunderna att kapa sina transportkostnader. På årets Maskinexpo premiärvisas Sv 902- en helt ny siktstation på lastväxlarram.

Eftersikten Sv 902 är framtagen för att ge många konkurrensfördelar på en tuff marknad. Konceptet innebär överlägset billigast flyttkostnad. Eldrift ger dessutom låga driftskostnader, skillnaden mot hydrauldrift kan vara uppemot 100 SEK/timma. Den beprövade sikten STE 2-53 ger hög kapacitet på en mängd olika material. De kraftiga hydrauliska stödbenen ger god åtkomst för städning utan att maskinen behöver flyttas.

”Med separata enheter som är lätta att transportera får kunden en enormt flexibel maskinpark, som kan dockas ihop och flyttas runt allt efter behov. Många har ju ett stort geografiskt arbetsfält, och det är klart att om man kan köra i 90 km/h istället för 30 km/h så sparar man både tid och pengar som gör stor skillnad på sista raden.”, säger Daniel Smedenman, VD på Maskin Mekano.

Maskin Mekano kan även leverera matarstationer på lastväxlarram, antingen med vibrationsmatare eller med bandmatare. Sv 902 är en komplett siktstation med tre fullt integrerade utlastningstransportörer, uppfällbar matartransportör och fasta gångbanor. Den väger ca 11 ton.

logo
Redaktionen