Produktnyheter

DH-serien, kompressorer med helt oljefri komprimering

Granzow introducerar nu en kompressorserie med helt oljefri komprimering, Compair DH, i storlekar från 15kW upp till 110kW. Serien omfattar både kompressorer med varvtalsstyrning samt fast varvtal.
DH-serien har med sin unika uppbyggnad eliminerat risken för att få med olja i tryckluften. Kompressorn utnyttjar istället för olja vatten för att smörja, täta och kyla skruvpaketet. Vattnet renas i det inbyggda vattenreningssystemet baserat på reverserad osmosis. Då maskinerna dessutom är direktdrivna finns inget behov av växellåda = ingen smörjolja.
Själva kompressionsenheten består av en enkelskruv tillsammans med ett par stödrotorer. Kompressionen sker på så sätt på vardera sida om skruven vilken gör att belastningen sker balanserat. Detta minskar lagerbelastningarna, reducerar antalet lager och ökar livslängden.

logo
Redaktionen