Nyhet

Kjellmes Däck blir Däckiaverkstäder

Däckia AB har förvärvat Kjellmes Däck AB, med en verkstad vardera i Karlskrona och Ronneby. Verkstäderna omsätter tillsammans cirka 10 miljoner kronor och har fem anställda. Förvärvet är en del i en pågående kraftig expansion av Däckiakedjan.
Båda verkstäderna är belägna på platser med god tillgänglighet – vid infarten till Ronneby respektive i ett stort handelsområde i Karlskrona. De erbjuder däckservice för personbilar och motorcyklar och utför även enklare reparationer. Dessutom erbjuder de båda enheterna däckförvaring åt totalt 1.400 kunder.
– En av de två anställda i Karlskrona, Roger Pettersson, blir platschef för båda verkstäderna och även övriga anställda erbjuds fortsatt anställning efter förvärvet. Vi ser fram emot att tillsammans med dem utveckla och effektivisera verksamheten ytterligare, säger Göran Brandt, affärsområdeschef på Däckia.
Förvärvet ingår i en pågående expansion av Däckiakedjan. Under det senaste halvåret har åtta nya verkstäder förvärvats och fler står på tur.
– Vi har som målsättning att växa kraftigt inom de närmaste två till tre åren. Det kommer att ske dels genom fler förvärv, dels genom ökad omsättning per enhet, säger Gunnar Ericson, marknadschef på Däckia.
Den nye platschefen Roger Pettersson är mycket nöjd med förändringen.
– Det känns jättebra att bli en del av Däckiakedjan. Det är en stark och expanderande kedja med större resurser och bättre erbjudanden till kunderna än vad vi tidigare har kunnat skapa. Det innebär en större trygghet både för oss som jobbar här och för våra kunder, säger han.

logo
Redaktionen