Produktnyheter

Lastning och lossning lättare än någonsin

Thule tillkännager att Thule SlideBar, den senaste innovationen inom takräcken­ och transport, kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden i mitten av maj. SlideBar­ belönades nyligen med iF Design Award och Red Dot Award för bästa produkt­design. Takräcket har en ny funktion, som gör det möjligt­ att skjuta­ räcket utanför­ bilen, vilket underlättar lastning och lossning av tunga föremål.­ Den stilrena designen, inspirerad av skandinaviska linjer, gör Thule­ SlideBar både modern och praktisk.
För att underlätta lastning av tung och skrymmande utrustning, kan takräcket dras ut på båda sidorna av bilen – samtidigt som räcket­ är fäst på taket. Funktionen gör lastning och lossning av bland annat cyklar och kajaker­ lättare. Innovationen skyddar även kläder från smuts och fordonet från repor, när användaren står lutad över bilen.
Thule SlideBar är även utrustad med en låsbar plugg. Den gör att det övre räcket klickar fast i det nedre, när det glider in i sin slutliga position. För att säkerställa att takräcket har en rätt och säker position har ändpluggen utrustats med en färgad tapp, som anger öppet läge. Pluggen har  också ett lås som ej går att låsa om räcket ej är i stängd position.