Produktnyheter

Maskeringstejp för billackeringsverkstäder

Ett nytt sortiment maskeringstejp lanseras av slipmaterialleverantören Norton. Sortimentet, som omfattar flera olika produkter, täcker in de vanligast förekommande användningsområdena inom billackerings- och plåtverkstäder.
I det nya sortimentet ingår bland annat en konventionell maskeringstejp som har bra vidhäftningsförmåga och följsamhet och som tål upp till 100 grader i 30 minuter enligt tillverkaren.
Denna tejp ger ingen genomblödning av färg eller lack, ger skarpa maskeringskanter och lämnar inga limrester vid borttagning. För dekorlackering finns två nya finlinjetejper: ”Gold” som hög motståndskraft och god vidhäftning samt tål 120 grader i en timme, samt ”Blue” som är en flexibel och tunn finlinjetejp med 150% töjbarhet som ger fina och jämna kurvor. Denna tejp tål 150 grader i 30 minuter. ”Gold” finns i bredder 19 mm – 50 mm och ”Blue” i bredder 3 mm – 19 mm.
Bland nyheterna kan också nämnas en perforerad listtejp som används för att skydda gummilister och karossdelar vid sprutlackering. Tejpen är perforerad för enkel avrivning samt är flexibel och följsam. Vidare kan nämnas en skumtejp för maskering runt dörrar. Skumtejpen är högabsorberande och eliminerar rinningar. Klisterremsan är dold vilket gör att inga märken uppstår efter borttagandet. I sortimentet ingår också en dubbelsidig skumtejp i polyuretan med hög densitet och kraftig dubbelsidig limbeläggning. den är avsedd för fastsättning av mellanstora – stora mallar och tillbehör och har mycket god vidhäftning på plast, metall, glas och lackerade ytor.
– Med det här nya sortimentet tejp av hög kvalitet som möter användarnas högt ställda krav kommer arbetet på billackerings- och plåtverkstäder att gå både snabbare och enklare, säger Stefan Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen