Nyhet

2.006 kilometer på en tank med Fabia GreenLine

Skoda Fabia slår nya rekord. GreenLine-versionen kördes den 10 maj från Reutte i Österrike till Bov i Danmark och tillbaka på bara en tank. 2.006 kilometer – vilket motsvarar en förbrukning på 2,2 l/100 km. Rekordet slogs av österrikiska Gerhard Plattner som är världsmästare i eco-driving. 
– Vi jobbar hårt och kontinuerligt för att minska bränsleförbrukningen i våra fordon, säger Dr. Eckhard Scholz, chef för Skodas tekniska utveckling. Det primära målet är att vi ska kunna erbjuda effektiv teknik i alla våra modeller till överkomliga priser och våra andragenerations GreenLine-modeller uppfyller dessa krav perfekt.
Tankningen innan rekordresan övervakades av IPMC (International Police Motor Corporation) som också förseglade bränsletanken innan avfärden som gick längs Tysklands längsta motorväg A7.
– Skoda GreenLine-modeller är ett bra exempel för bränslesnål körning vilket är viktigt inte bara för den egna plånboken utan också för att sänka miljöföroreningarna, säger världsmästaren Gerhard Plattner. Med en bränsleförbrukning långt under den angivna normen vill jag visa att varje förare, utöver biltillverkarna, kan bidra till att minska mijlöförstöringen. Det börjar redan med små detaljer såsom rätt däcktryck.
Rekordresan var inte det första Skoda-fallet för Gerhard Plattner. Han har varit inblandad i de inledande testerna för utvecklingen av Skodas alla andragenerationens GreenLine-modeller som idag finns som alternativ på samtliga Skoda-modeller, Superb, Yeti, Octavia och Roomster.

logo
Redaktionen