Nyhet

Bridgestone vinner husbilsdäcktest

Tysklands ledande husbilstidning, Promobil, meddelar att Bridgestone vinner det årliga sommardäcktestet som publicerades den 6 april 2011.
Testvinnaren Bridgestone Duravis R410 slog fem ledande konkurrentdäck och var det enda däcket som fick tidningens toppbetyg ”mycket bra”. Däckdimensionen 215/65R16C testades på en Volkswagen Transporter T5 och Duravis R410 hamnade på första plats när det gäller egenskaper på vått- och torrt väglag.
”Mycket bra och välbalanserad på våta och torra underlag. Hög säkerhetsnivå vid vattenplaning och väl avvägd” var det sista utlåtandet av Promobil.
Bridgestone utformade Duravis R410 för att vara ett hållbart däck till transportbilar med lång livslängd, men med ett personbilsdäcks egenskaper. Oavsett om du kör på gatorna i staden eller glider fram på motorvägen, så ger däcket en smidig, bekväm och tyst åktur, utöver utmärkta torr- och våtgreppsegenskaper.
Promobil, som är Tysklands ledande husbilstidning med ca 400.000 läsare, har under nästan 30 år byggt upp ett rykte om sin tekniska kompetens och sina oberoende och kritiska tester.

logo
Redaktionen