Blogg och filmer

Ford hjälper förarna hålla sig vaken

Med hjälp av den nya funktionen Driver Alert ser Ford till att bilisterna håller sig vakna under resan.
Driver Alert är en kamera som monteras framför backspegeln, som läser av vägmarkeringarna och en dator räknar ut var fordonet bör befinna sig i förhållande till dem. Avvikande styrning avger till en början svaga­ ljud- och ljussignaler som blir kraftigare om föraren inte reagerar. Först ringer en klocka och ett textmeddelande visas på instrumentbrädan under 10 sekunder. Om förarens beteende inte ändras visas ännu en varning på instrumentbrädan och den här gången måste föraren bekräfta meddelandet genom att trycka på en OK-knapp.
Funktionen är väldigt smart, den är programmerad så att den kan identifiera avsiktliga filbyten och omkörningar, vilket innebär att man slipper bli varnad vid fel tillfällen och kan lätt stängas av med ett reglage på instrumentbrädan.