Produktnyheter

Nya kapskivor för kapning i bilplåt

Norton lanserar en ny kapskiva speciellt avsedd för kapning i bilplåt. Den nya kapskivan, Norton Quantum, har 76 mm diameter och är första hand är avsedda att användas i raka pneumatiska maskiner för kapning i plåt och andra tunnare material. Dessa små kapskivor är förpackade i en praktisk förpackning med 5 st kapskivor. Kapskivorna har en tjocklek på 1 mm.
Norton Quantum har en ny patentsökt bindemedelsteknologi som gör skivan mer motståndskraftig och som därmed ger längre livslängd. Det nya bindemedlet gör dessutom kapskivan mycket stabil vilket ger lägre vibrationsnivå, mindre dammutveckling och högre precision. Som slipmedel i kapskivan används NorZon Plus som ger hög avverkning och snabb kapning. Kapskivan innehåller en mycket hög koncentration av detta premiumslipmedel. Norton Quantum är mycket fri- och snabbskärande som i kombination med den väsentligt förbättrade livslängden ger en lägre total kapkostnad samt minskar risken för bränning av arbetsstycket enligt tillverkaren.
I Quantum-sortimentet ingår även större kapskivor i 115 mm – 230 mm diameter för användning i vinkelslipmaskin.
”De nya Quantum-kapskivorna ger de professionella användarna snabbare och exaktare kapning med denna premiumprodukt med oöverträffad livslängd” säger Stefan Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen