Kortnyheter

Marginalen Bank förvärvar Caplease AB

Marginalen Bank förvärvar finansbolaget Caplease och stärker därmed sitt erbjudande mot företagsmarknaden. Caplease erbjuder företag och organisationer finansiering av lös egendom som maskiner och utrustning och tecknar årligen kontrakt till ett värde av cirka 300 miljoner kronor.
–  Förvärvet av Caplease ligger helt i linje med vår strategi att stärka vårt erbjudande mot företagsmarknaden. Vi märker att bredden i vår verksamhet, med bank- och finansieringstjänster, ekonomiadministration, inkasso, juridik och HR-tjänster har bärkraft. Kunderna får en partner med en god överblick över deras behov och kan därmed fokusera på sin kärnverksamhet, säger Charlotte Strandberg, VVD på Marginalen Bank.
Caplease är verksamma inom ett stort antal branscher som till exempel entreprenad, anläggning, transport, skog och lantbruk samt medicinteknik. Kunderna är allt från småföretag till börsnoterade företag samt organisationer. 
–  Det känns bra att få en tydlig och stark ägare som dessutom är bank. Vi ser det också som en stor fördel att Marginalen Bank har en bredd av ytterligare produkter och tjänster som är relevanta för våra kunder, säger ägarna Fredrik Söderhielm och Håkan Östgren på Caplease.
 Caplease medarbetare kommer att fortsätta sin anställning inom Marginalen Bank. Varumärket Caplease kommer att behållas.