Produktnyheter

Motorbranschen ökar information till yrkeslärare

Tajmingen för en informationssatsning riktad till yrkeslärare kunde inte varit bättre. Elevtappet för yrkesutbildningarna gör att fler insatser behöver göras för att locka tillbaka ungdomarna till de yrkesförberedande programmen. Lärarna har en central roll för att lyckas.
Satsningen är en utveckling av tidningen Bilproffs.se som nu får ökad utgivning och kommer ut med fyra nummer per år. Två av dessa vänder sig direkt till yrkeslärarna på Fordons- och Transportprogrammet. Detta för att förbättra kommunikation mot lärarna.
– Yrkeslärarna är en mycket viktig målgrupp för oss. Med denna satsning kan vi informera om vad vi gör och tycker i olika frågor, säger Caj Luoma ordförande i Motorbranschens yrkesnämnder, MYN och LYN.
När det gäller frågan om elevtappet menar Caj Luoma att det är olyckligt att en del verkar välja bort yrkesutbildningarna därför att de tror de inte kan ge högskolebehörighet.
– Jag tror därför att skolorna behöver presentera yrkesutbildningarna så att de med automatik ger högskolebehörighet och att den elev som vill, aktivt kan välja bort kurserna som ger behörigheten.
Tidningen Bilproffs.se har getts ut sedan 2004 till alla som läser på Fordonsprogrammet. Nu ökar utgivningen och målgrupperna.

logo
Redaktionen