Nyhet

Volvo C30 Electric till leasingkunder i Europa

Volvo C30 Electric har nu lämnat produktutvecklingsstadiet. De första leveranserna till leasingkunder såsom i huvudsak företag, myndigheter och politiska organisationer kommer att ske direkt efter sommaren.
Volvo C30 Electric kommer att tillverkas och levereras till leasingkunder runt om i Europa, bland annat i länderna Sverige, Belgien, Holland och Norge. Sedan hösten 2010 har en testflotta på cirka 50 bilar varit i drift, i huvudsak internt inom Volvo Personvagnar. En Volvo C30 Electric har också ingått projektet ”One Tonne Life” där en familj under ett halvårs tid ska leva så klimatsmart som möjligt. Fram till slutet av 2012 planeras cirka 250 bilar att byggas, eventuellt fler om intresset från marknaden är större.
Volvo C30 Electric tillverkas på den ordinarie produktionslinjen i fabriken i Gent och transporteras till Göteborg för montering av motor, batterier och övrig unik elektronik. Batterierna placeras dels i utrymmet för bensintanken, dels i kardantunneln i bilens mitt. Det gör att bagageutrymmet lämnas orört. Uppladdningen sker med vanlig hushållsström. Att ladda batteriet fullt tar ca 7 timmar. Körsträckan ligger på upp till 150 kilometer per laddning. Toppfarten är 130 km/h och accelerationen 0-50 km/h är fyra sekunder.
Projektet med Volvo C30 Electric ingår som en del av Volvo Personvagnars mycket ambitiösa elektrifieringsstrategi för de närmaste åren. Elbilen har väckt stor internationell uppmärksamhet.