Produktnyheter

Ny lamellrondell ger effektivare slipning

Norton lanserar en ny lamellrondell med förbättrade egenskaper som ger effektivare slipning av metall. Den nya lamellrondellen, som har beteckningen Norton X-Treme, är uppbyggd av en mycket kraftig nyutvecklad bomullsduk belagd med den senaste generationen Norzon-slipmedel. Den kraftiga ryggen gör lamellrondellen mycket motståndskraftig mot nedslitning och söndertrasning vilket ger längre livslängd enligt tillverkaren. Slipmedlet som används är avsett för bearbetning av järn, stål och rostfritt och ger extra hög avverkning på kort tid.
Lamellrondellerna, som är avsedda för användning i vinkelslipmaskin, finns i flera olika utföranden: Med plan stödplatta i glasfiber i 115 och 125 mm diameter, med plan stödplatta i nylon i 115 och 125 mm diameter, med konvex stödplatta i glasfiber i 115, 125 och 180 mm samt med en semikonvex stödplatta i plast i 115 och 170 mm diameter. Lamellrondellerna finns i kornstorlekarna 40, 60, 80 och 120.
”Med det här nya sortimentet lamellrondeller för vinkelslipar blir slipningen mycket snabbare och effektivare vilket bidrar till att sänka den totala slipkostnaden” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
Se även www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen