Produktnyheter

Nya Mazda BT-50 Freestyle Cab

Nya Mazda BT-50 i Double Cab-version med fyra dörrar har tidigare visats. Nu blir det världspremiär även för Freestyle Cab med längre flak och med de två extra bakhängda dörrarna. Premiären sker på Australiens internationella bilsalong i Melbourne, som arrangeras 1-10 juli.
När Mazdas pickuper först kom i Freestyle Cab-version med två bakhängda dörrar, precis som på sportbilen Mazda RX-8, var detta en unik konstruktion utan någon mittstolpe som tillät en bred öppning in till de två sätesraderna.
På varje sida av karossen finns en vanlig framhängd dörr som tillsammans med de bakhängda dörrarna ger en instegsöppning på närmare en och en halv meter, eller för att vara exakt, 1.408 mm. Komforten i baksätet har förbättrats jämfört med nuvarande modell. Sittdynan är nu 50 mm längre och ryggstödet 128 mm högre.
Den förbättrade komforten i baksätet har i nya BT-50 kombinerats med bättre flexibilitet och större funktionalitet. Baksätet kan nu enkelt ändras och med båda dörrarna öppna i 90 graders vinkel är det lätt att även använda baksätet som extra lastutrymme.
Ytterligare en förbättring på nya Mazda BT 50 Freestyle Cab är ett ännu större flakutrymme. Detta är både bredare, längre och högre. Lastkapaciteten har ökat med drygt 22 % och är nu totalt 1.453 liter.
Nya Mazda BT-50 börjar säljas i Australien till hösten och under våren 2012 kommer Mazdas nya pickup även till Europa.

logo
Redaktionen