Produktnyheter

Säkerhetsprodukter för personligt skydd

Norton lanserar ett nytt sortiment med säkerhetsprodukter för personligt skydd. Sortimentet omfattar bl.a. andningsmasker, skyddshandskar, skyddsglasögon och overaller.
I det nya sortimentet ingår flera olika typer av andningsmasker och andningsskydd för skilda användningsområden. Bland annat kan nämnas en andningsmask med dubbla filter som har skyddsklass A2P2 vilket innebär att masken skyddar både mot gaser och mot partiklar. Denna mask har mycket låg profil över näsryggen vilket gör att man får ett mycket gott synfält. Masken är tillverkad i ett mjukt och följsamt material vilket ger god passform enligt tillverkaren. Flera olika masker med och utan utandningsventil ingår också.
Bland nyheterna kan också nämnas skyddshandskar i olika utföranden. Handskarna finns i både nitrilgummi och latexgummi där nitrilhandskar används för hantering av kemiska preparat och latexhandskarna för icke-kemiska. Båda typerna är puderfria och är formade för vänster- respektive högerhand.
I det nya sortimentet ingår även skyddsglasögon i olika utföranden. Bland annat kan nämnas skyddsglasögon speciellt lämpade för svetsningsarbeten och metallbearbetning. Dessa skyddsglasögon har bland annat justerbara skalmar för att uppnå bäst möjliga passform. Vidare finns skyddsoveraller i olika utföranden och material, bl.a. en overall i polyester som är antistatisk.
”Nortons nya sortiment med produkter för personligt skydd har ett mycket brett användningsområde – billackeringsverkstäder, metallindustri, träindustri, gjuterier mm. och skyddsprodukterna uppfyller gällande EU-direktiv och regler” säger Stefan Olsson, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.
Se även www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen