Nyhet

Störigaste sommarjobbaren

Ronja Örtlund, 20, från Herrljunga kommer att under fyra veckor få följa ingenjörer på Volvo Personvagnar och blogga om sina upplevelser. Hon är en av de tolv ungdomar som vunnit ”Sveriges störigaste sommarjobb” på några av Sveriges största teknikföretag.
”Sveriges störigaste sommarjobb” är en uppföljning på TV-programmet ”Felix stör en ingenjör” i TV4 där Felix Herngren åkte jorden runt för att undersöka vad ingenjörer arbetar med. Nu har turen kommit till svenska ungdomar. Över 6.600 sökte till arbetsgivarorganisationen Teknikföretagens sommarjobbssatsning som syftar till att skapa en ny och positiv bild av ingenjörsyrket bland unga.
– En anledning till ungdomars låga intresse för ingenjörsyrket kan vara att kunskapen om vad yrket innebär inte är så god. Ett projekt som detta banar väg för ökad insyn och vi vill visa hur spännande det är att arbeta som ingenjör på Volvo Personvagnar. Man får vara med och utforma framtidens Volvobilar! säger Linn Fortgens, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Volvo Personvagnar.
Under fyra veckor sommarjobbar bilintresserade Ronja Örtlund på Volvo Personvagnar för att lära sig mer om hur vardagen för en ingenjör ser ut.
– Jag tycker bilar är jättespännande! Och jag vill gärna arbeta inom bilindustrin. Nu har jag chansen att se själv om det passar mig och vilket område jag i så fall vill specialisera mig inom. Jag ser det också som en möjlighet för mig att visa att det finns många duktiga och tekniska kvinnor och förhoppningsvis inspirera fler tjejer att ge sig in i den tekniska branschen, säger Ronja Örtlund.
Ronja har läst naturvetenskapligt program på gymnasiet och har till hösten sökt till civilingenjörsprogrammet i maskinteknik på Chalmers. Hon har ett stort bilintresse. Under sin tid på Volvo Personvagnar kommer Ronja dessutom att blogga om sina upplevelser på www.storigastesommarbloggen.se/ronja-ortlund/.
– Det känns roligt att få dela med sig till andra genom att blogga. Det är ju mänskligt att vilja berätta om allt roligt som man upplever. Sedan hoppas jag kunna krossa några myter om ingenjörer. Jag har trott att en ingenjör sitter vid sitt skrivbord och räknar hela dagarna, men jag har redan förstått att det verkligen inte stämmer, säger Ronja som precis börjat sin tid på Volvo Personvagnar.
För mer information om tävlingen och vinnarna, besök www.storigastesommarjobben.se.

logo
Redaktionen