Produktnyheter

Åtdragningsverktyg med elektroniska nyckelverktyg

Verktyg för kontrollerad åtdragning har blivit avgörande för fordonsverkstäder för att säkerställa en bra åtdragning till de vridmoment som krävs i allt mer komplexa motorer. Yrkesfolk söker dessutom efter allt fler verktyg som ger möjlighet till realtidskontroll och spårbarhet för åtdragningen.
Facom har utvecklat expertmässig know-how inom kontrollerad åtdragning och har ett komplett utbud av verktyg och tillbehör samt ett Cofrac-ackrediterat laboratorium för vridmomentsverktyg.
Numera kan Facom erbjuda reparatörer nya, lättanvända elektroniska vridmomentsverktyg som möjliggör tillförlitlig, exakt och kontrollerbar åtdragning. Dessa nycklar är de idealiska verktygen för exempelvis åtdragning av cylinderhuvuden, navmuttrar till kamaxeldrev, vevstakekåpor och lagerskydd till vevaxlar.
Högpresterande elektroniska vridmoments / vinkelnycklar med 3 års garanti
Vridmoments / vinkelåtdragning efterfrågas i allt högre utsträckning av yrkesfolk eftersom det möjliggör bättre kontroll av spänningen i bulten och förebygger därmed att den lossnar eller går sönder.
De nya elektroniska nycklarna från Facom möjliggör vinkel- och vridmomentsåtdragning med samma verktyg med en exakthet på +/- 2 %, även vid omfattande användning. Därmed sparar de rutinmässigt tid åt reparatörerna.
Vridmoments / vinkelåtdragning med de nya nycklarna från Facom sker i två på varandra följande steg: efter förinställning av nyckeln för att tillämpa ett vridmoment för att dra samman delarna, kan reparatören sedan dra åt, till önskad vinkel.
Dessa nycklars höga prestanda gör dem till tillförlitliga verktyg. Det är därför som Facom har bestämt sig för att lämna 3 års garanti på dessa nya verktyg; en garantiperiod som för närvarande är ovanlig på marknaden.
Kontrollerad och spårbar åtdragning
De nya elektroniska nycklarna från Facom har ett minne som kan ta emot upp till 250 åtdragningsvärden. Alla data kan hämtas fram snabbt och enkelt via programvara som installeras i din dator och en anslutning via en USB-sladd.
Tack vare denna spårbarhet kan reparatörer enkelt verifiera och kontrollera sin åtdragning och tillhandahålla den kvalitetskontroll som deras kunder förväntar sig.
Exakt och tillförlitlig åtdragning
Tack vare den digitala displayen är läsfel numera helt eliminerade. Data visas exakt och tydligt till närmaste tiondel.
Reparatörer kan enkelt mäta sin åtdragning i flera måttenheter: N.m (newtonmeter), ft.lb (fotpund), in.lb (tumpund), Kg.cm (kilogramcentimeter) eller deg (grader). Åtdragningsläget (topp eller pågående) och måttenhet kan enkelt ändras med en knapptryckning.
Praktiska och lättanvända nycklar med knapplås, lamp- och ljudindikatorer De nya elektroniska nycklarna från Facom är mycket praktiska och lättanvända. De 5 menyknapparna bredvid datadisplayen möjliggör inställning av måttenhet, val av åtdragning, knapplåsning och informationshämtning.
Kontrollknapplås ger maximal säkerhet för registrerade åtdragningsvärden. Operatören behöver bara öppna programutbud och resultatregister.
Dessa nya, ytterst lättanvända nycklar, hjälper reparatörer att enkelt uppnå önskat vridmoment eller vinkel: ljud- och lampindikatorer aktiveras när operatören närmar sig önskade data.
För enkel användning har Facom även byggt in en funktion i sina nycklar som möjliggör nio förinställda vridmoments- eller vinkelvärden, ett självtest och nollställning vid påsättning.
Dessa nya elektroniska nycklar passar till åtskilliga tillbehör (hylsor, bits, fyrkantiga drivare osv.) och har alltså många tänkbara användningsområden i vardagen.
Övrig information
Endast tillgängliga i vridmoments/vinkel- och vridmomentsversioner. Drivs med 2 AA-batterier, 4 nycklar medföljer: 1,5 till 30 Nm; 7 till 135 Nm; 10 till 200 Nm; 17 till 340 Nm. Ref: E.316A (för vridmoments/vinkelversion) – E.306A (för enbart vridmomentsversion). Rekommenderade återförsäljningspriser (E.316): från 449,90 € till 539,90 € HT. Levereras med kalibreringscertifikat, i ett plastfodral med skumgummivaddering.
Facoms utbud för vridmomentsmätning håller även på att utökas med en ny, enkel och lättanvänd handhållen elektronisk vridmomentsprovare, och nya vridmomentsnycklar med tillförlitlig och robust urkoppling, som möjliggör total vridmomentskontroll.

logo
Redaktionen