Nyhet

Volkswagen störst på miljöbilar i Sverige

Volkswagen har hittills i år registrerat 18,2 procent av samtliga miljöbilar i Sverige. Det gör märket till klar marknadsledare på miljöbilar.
Till och med maj har Volkswagen registrerat 8.658 miljöklassade personbilar, motsvarande 50 procent av märkets totala registreringar. Det är nästan 2.700 fler bilar än närmaste konkurrent och ger Volkswagen en marknadsandel på 18,2 procent.
Under perioden har 47.682 miljöbilar registrerats i Sverige. Fyra av de tio mest registrerade modellerna har ett VW-emblem i fronten.
Volkswagen har totalt 14 olika modeller som är miljöklassade enligt Vägverkets definitioner. De drivs på antingen diesel, etanol eller fordonsgas.
– Det är glädjande att allt fler miljöbilar kommer ut på våra vägar. Volkswagen satsar brett på olika teknologier och kan erbjuda allt ifrån bränslesnåla dieslar till hybrid och gasbilar. Vi bevisar att omsorg om miljön och utveckling av nya körglada bilar kan gå hand i hand, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen i Sverige.
BlueMotion Technologies är samlingsnamnet för Volkswagens alla modeller med miljöinnovationer. Alla utvecklade med ambitionen att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med kraft och körglädje. Några avgörande faktorer för denna teknik är förändrad utväxling, bromskraftåtervinning, start/stopp-systemet, lågfriktionsdäck och optimerad aerodynamik.