Produktnyheter

Cranab lanserar en ny krangeneration

Cranab fortsätter utvecklingen med att skapa och ta fram den nya generationen kranar för skogsmaskiner. Utvecklingen har pågått intensivt i två år och resultatet är en bred lista med ­nyheter som nya generationen innehåller. Några av de mest spännande nyheterna är möjligheterna med sensorer och intelligent styrning. Vidare presenteras en utvecklad lyftgeo­metri, en ny skyddad slangdragning och en ny bromslösning mellan kranspets och rotator.Genom hela ­utvecklingsarbetet har marknadens behov varit centralt. Funktion, ergonomi, och servicevänlighet ska vara i topp.
– Vi har filat extra på köregenskaperna och en skonsam förarmiljö. Och ­möjligheten med sensorer och intelligent styrning som innebär ­mindre ­passning för föraren är oerhört intressanta, säger Micael Olsson, ­marknadschef på Cranab.
Cranab har förberett för sensorer i vridmotor, lyftarm, vipparm och ­teleskoparm. Först ut är det mellanstora sortimentet av skotarkranar. De kranar som lanseras har benämningarna FC 6, FC 8, FC 10 och FC 12. De första kranarna är nu i fältprov och serieproduktion sker 2012.

logo
Redaktionen