Nytt trafiksäkerhetsinitiativ för säkrare sommarvägar

I motsats till vad många tror inträffar de flesta trafikolyckorna under sommarmånaderna då vägarna fylls av semesterbilister. Forskning visar att bristande vägsäkerhet i form av utmattade förare och dåligt underhållna bilar är några av huvudorsakerna till det ökande antalet trafikolyckor under semestermånaderna.Goodyear tar nu ett omfattande initiativ i Norden och i utvalda delar av Europa för att öka trafiksäkerheten, där till exempel Tina Thörner, Sveriges främsta rally-codriver, blir företagets säkerhetsambassadör i Sverige.

För att öka trafiksäkerheten och medvetenheten hos förarna, som inom kort kommer att ge sig ut på sommarvägarna under semestern, tar Goodyear ett omfattande grepp för att informera om och stärka säkerheten på vägarna. Under världscupseglingarna Stena Match Cup Sweden i Marstrand den 4-10 juli kommer Goodyear att finnas på plats för att belysa farorna kring sommarkörning genom att mäta och informera om däckmönsterdjupet på bilarna samt utbilda trafikanter om däckens betydelsefulla roll för säkrare körning.

 – Vår ambition med det här initiativet är att bidra till ett ökat trafiksäkerhetsmedvetande hos bilförarna genom att informera och uppmärksamma dem om faran med att köra på slitna däck på sommaren. Budskapen kring däcksäkerhet kan vara livsavgörande och genom att vi informerar bilisterna om mönsterdjupet på just deras däck ökar vi medvetenheten genom direkt och personlig feedback, säger Sophus Broberg, nordisk marknadschef hos Goodyear Dunlop Nordic.

Redan på väg till seglingstävlingarna på Marstrand kommer Goodyear att finnas på plats med lättillgängliga pit stops där de mäter däckmönsterdjup och ger besökarna säkerhetspaket med däckinformation och energigivande dryck. De kommer även att genomföra omfattande mönsterdjupsmätningar på samtliga parkeringar på Koön och informera bilägarna om resultatet samt betydelsen av att köra på däck i gott skick.  

De besökare som har Goodyear-däck på bilen får VIP-biljetter med entré till alla VIP-områden, gratis färjetur till Marstrand från Koön och några får även möjligheten att parkera gratis på Goodyear och Audis VIP-parkering vid Färjelägret på Koön. Där blir bilen övervakad av en vakt som tvättar av vindrutan och lyktorna för fortsatt säker körning.

Väl på plats på Marstrand kan de hundratusen besökarna som varje år gästar seglingsveckan besöka Goodyears relaxtält där de informerar om trafiksäkerhet och farorna med att köra under utmattning samt erbjuder förfriskningar i form av kaffe, vitaminvatten och energitilltugg. I relaxtältet kommer även utbildad personal från Sankt Jörgens Park Resort att ge besökarna energimassage som tar bort spänningar och piggar upp inför körningen hem.   

Rallystjärnan och co-drivern Tina Thörner har lång erfarenhet av däck och trafiksäkerhet, hon ingår i Goodyears stab av ambassadörer och informatörer för trafiksäkerhet.

Goodyears trafiksäkerhetskampanj gästar Kristianstad och Sundsvall senare i höst.

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar