Produktnyheter

Stort utbud med nya Opel Combo

Med två karosser, sex effektiva motorer och lastvolym på upp till 4 600 liter och nyttolast på upp till ett ton. Nya generationen av Opel Combo erbjuder smarta lösningar i det kompakta transportbilssegmentet. Den lanseras i ett stort antal versioner, är tekniskt avancerad och ekonomisk, samt mycket praktisk.

Skåpversionen erbjuder två olika axelavstånd, 2,755 mm eller 3,105 mm, som ger en total längd på 4,39 respektive 4,74 meter. Det går även att välja mellan två olika takhöjder, 1,85 eller 2,10 meter. Opel Combo finns också tillgänglig som en flexibel personbil med fem eller sju säten. För att lätt komma åt lastutrymmet kan skåpversionen beställas med en eller två skjutdörrar. Personbilen har två skjutdörrar som standard och topphängd baklucka. Asymmetriska bakdörrar finns som tillval. I några av skåpversionerna kan en extra taklucka beställas för att kunna transportera långt gods.
Nya Combo har en speciell talang när det gäller lastutrymme. Med upp till 3 800 liter lastvolym i den korta versionen och upp till 4 600 liter i den lägre versionen erbjuder Combo den största lastvolymen i båda klasserna. Dess låga lasthöjd på 54,4 cm och dess spektrum av möjliga nyttolaster upp till ett ton är också de bästa måtten i klassen liksom storleken på skjutdörrarnas öppning. Modellen med det korta axelavståndet erbjuder även en lastyta med bästa längd och höjd samt bredd mellan hjulhusen.

Nya Opel Combo är tillgänglig med sex motorer: fyra dieslar, en bensin- och en CNG-version (Compressed Natural Gas). Dieselprogrammet innehåller en 1.3 CDTI och en 1.6 CDTI på 90 hk vardera (66kW) och en 1.6 CDTI på 105 hk (77kW) samt en 2.0 CDTI på135 hk (99kW). Bensinmotorn på 1.4 liter ger 95 hk (70kW) medan CNG-versionen ger 120 hk (88 kW). Bensinmotorn och 1.3 CDTI kombineras med en manuell 5-växlad låda medan motorn med CNG och de mer kraftfulla CDTI-motorerna kombineras med en 6-växlad låda. 1.6 CDTI på 90 hk erbjuds också med Opels automatiserade Techshift-låda med fem växlar. Med undantag för versionerna med CNG-motor och Techshift-låda har alla motoralternativ start/stop-funktion för att ytterligare sänka förbrukningen.
Nya Opel Combo är inte bara ekonomisk när det gäller bränsleförbrukningen utan har också låga driftskostnader, mycket tack vare långa serviceintervall. Dieslarna t.ex. behöver bara service varje 3500 mil eller en gång per år. Till och med basmodellen av nya generationen Combo inkluderar generöst med standardutrusning inkluderat fjärrstyrt centrallås, servostyrning, ställbar ratt i höjd- och djupled, elfönsterhissar, AC, CD-Radio, och inställbart säte i fyra lägen likaväl som airbag, ABS-bromsar och en däckreparationssats.

Opel Combo som personbil finns tillgänglig i utrustningsnivåerna Essentia, Enjoy eller Cosmo.  Som tillval finns t.ex. elfönsterhissar bak samt sidoairbags fram.
Nya Opel Combo börjar marknadsföras i Sverige våren 2012. Den baseras på skåpbilen Doblò (‘International Van of the Year 2011’) från Opels samarbetspartner Fiat och kommer att förstärka Opels ökade närvaro i transportbilssegmentet.