Nyhet

Mazda räknar med positivt resultat

Mazdas japanska fabriker producerar nu i normal omfattning igen även med hänsyn till övertid och semesterperioder. Mazda Motor Corporation säger att den japanska produktionen för innevarande räkenskapsår, april 2011-mars 2012, kommer att bli cirka 900.000 fordon.
Mazda har nu även redovisat sin finansiella prognos för räkenskapsåret, vilken beräknas på en omsättning av 2.190 miljarder yen, drygt 170 miljarder svenska kronor, och en total försäljning av 1.305.000 bilar, vilket är en mindre ökning på närmare två procent mot föregående år. Mazda räknar i nuläget med ett positivt rörelseresultat på 20 miljarder yen och en nettoinkomst på cirka en miljard yen.
Dessa positiva prognoser baseras på ett flertal olika faktorer som t.ex. fortsatta kostnadsbesparingar samt introduktionen av den kommande generationen nya Mazda-produkter, vilka kombinerar nya, banbrytande SKYACTIV teknologier med Mazdas nya spännande designspråk KODO – Soul of Motion.
– Att vi redan nu har lyckats återgå till normal produktionstakt vid de japanska fabrikerna bevisar ännu en gång det japanska folkets kämpaglöd, säger Jeff Guyton, president och CEO, Mazda Motor Europe. Detta ger oss en stark position för att stärka vår försäljning i Europa med det starka modellprogram som vi redan har och med den kommande nya generationen produkter med SKYACTIV teknik.

logo
Redaktionen