Dystert för Norske Skog

I resultatet ingår jämförelsestörande poster på minus 18 miljoner norska kronor. Försäljningen uppgick under den aktuella perioden till 4 542 miljoner norska kronor, vilket är på ungefär samma nivå som i fjol.

Rörelseresultat efter avskrivningar blev -184 miljoner kronor, exklusive jämförelsestörande poster (-226).
Bruttodriftsresultatet sjönk från 196 miljoner norska kronor första kvartalet till 248 miljoner det andra. Det kan jämföras med 275 miljoner kronor andra kvartalet 2010.
– Det har varit ett blandat kvartal för Norske Skog. Vi har genomfört en refinansiering och minskat skulden men vi uppnår ändå inte acceptabla marginaler på driften, säger koncernchefen Sven Ombudstvedt i en kommentar.
Norske Skog räknar med att priserna på tidningspapper kommer att öka något under andra halvan av 2011. Volymerna för magasinspapper väntas också öka, enligt delårsrapporten.

Bolaget spår ett något bättre underliggande bruttorörelseresultat under 2011 än under 2010.
– Vi väntar oss en gradvis prisuppgång på våra produkter, men kan inte utgå från att marknaden ska göra jobbet åt oss. Vi måste också analysera alla möjligheter för att uppnå ytterligare effektivisering internt, säger Sven Ombudstvedt.

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar