Kortnyheter

Bästa halvåret någonsin

Första halvåret av 2011 var Becks bästa genom åren, med en omsättningsökning på cirka 15 procent och en ökning av överskottet på cirka 30 procent.
– Detta är goda nyheter, säger Owe Beck, VD och det ger oss hopp om framtiden även om vi ser att marknaden har avmattats något i Sverige.
Under det senaste året har vi haft många framgångar, bland annat uthyrningsverksamheten som har haft en ökning på cirka 150 procent i förhållande mot 2010.

Beck har sedan starten med småmaskiner i Sverige 2006 sålt över 2000 maskiner till nöjda kunder. Det gläder oss väldigt mycket och vi vill passa på att tacka våra kunder för förtroendet och ser fram emot många fler leveranser.
Den 28 juni 2011 tog Beck över anläggningen i Göteborg från entreprenören.
– Det kommer att bli ett otroligt tryck på den nya avdelningen från invigningen den 20 augusti och framåt säger Owe Beck, VD. Samarbetet sker med vår återförsäljare Staffans Maskin AB.
Vi kommer att vara laddade inför invigningen med många nya Hanix, Airman, Atlas, Gehl, Cormidi och Komac hammare på plats.
Dessutom kommer vi att ha ett stort antal maskiner redo för uthyrning, som kommer att bli en av våra huvudsatsningar i Göteborg.

Flera nya medarbetare har anställts till vår nya avdelning i Göteborg, bland andra Jan Andersson som kommer att arbeta som platschef, han kommer också att ansvara för uthyrning av våra maskiner i Västsverige. Jan kommer närmast från Göstas Truckuthyrning där han arbetat som verkstadschef under de senaste 20 åren.

Hanix fabrikerna i Japan Nagano Kogyo ingick som känt frivillig rekonstruktion den 27 maj i år. Efter en resa till fabriken i Japan under juni i år konstaterar Owe Beck att produktionen var och är i full gång i Nagano, av så väl Hanix maskiner som Aichi liftar som produceras på samma fabrik.
Vi fick informationen att det var ett tiotal intresserade av att ta över NKK fabrikerna. Rykten säger att den japanska liftjätten Aichi som NKK Nagano har producerat liftar för i många år är en av dem.
– Säkerligen blir det en bättre situation när en ny ägare tar över, vilket gläder oss, säger Owe Beck.