Kortnyheter

NCC bygger exklusiva bostäder på Frösön

NCC Construction Sverige bygger ett flerbostadshus på Frösön på uppdrag av PezBo Invest. Fyravåningshuset rymmer åtta exklusiva lägenheter och byggs vid sundet mittemot Östersund. Det är PezBo Invests första byggprojekt och ordern är värd 16 miljoner kronor.

På Frösön i Storsjön utanför Östersund har NCC fått i uppdrag att bygga ett modernt flerbostadshus med hög standard.
– Det är bostadsbrist i Östersund och efterfrågan är stor, bland annat flyttar många från kranskommunerna hit. Trots att vi bygger exklusiva lägenheter i en högre prisklass är alla sålda redan innan byggarbetet startat, säger Micael Hålén, delägare i PezBo Invest AB.
Sex av de åtta lägenheterna är fyror på cirka 120 kvadratmeter med både en inglasad balkong och en terrass på 22 kvadratmeter. Bostäderna har också dubbla badrum, golvvärme, braskamin och 2,70 i takhöjd vilket är ovanligt i gällande bostadsbyggande. Man satsar också på en platsbyggd konstruktion utan förtillverkade byggdelar.
– Vi bygger ett betonghus där väggar, tak och golv gjuts på plats. Det tar längre tid än att bygga med prefab men resultatet blir ett gediget hus med hög hållfasthet som håller värmen bra, säger Peter Burman, affärschef på NCC Construction, region Norrland.
Den massiva konstruktionen bidrar till god isolering och lägre energianvändning. Andra fördelar med den är god ljudisolering och hög brandsäkerhet.
NCC:s arbete startade nu i augusti och huset beräknas vara klart för inflyttning i augusti 2012. Totalt sysselsätts 18 personer i arbetet.