Produktnyheter

Intelligenta verktyg som förbättrar fordonsreparationerna

Att byta oljefilter är en rutinsyssla i verkstäder (var 15 000-30 000 km). I nuläget utrustar mer än hälften av fordonstillverkarna delar av sin fordonsflotta med oljefilter med plastpluggar utan insexhylsa. För att skruva av dessa pluggar använder mekanikerna ofta bandnycklar eller nycklar av skåltyp av en tradi-tionell, inte särskilt styv, metall. Detta gör att mekanikerna löper en större risk att skada de nya pluggarna.
Med detta i åtanke beslöt FACOM att introducera en serie med högkvalitativa nycklar av skåltyp som gör det möjligt att dra åt / lossa pluggarna utan att skada dem.

  • Högkvalitativa nycklar av skåltyp: Stålstrukturen i de nya nycklarna från FACOM garanterar maximal styvhet, så att man undviker att pluggen deformeras.
  • Högpresterande åtdragning: De nya nycklarna från FACOM möjliggör överföring av höga vridmoment vid lossning.
  • Bättre åtkomlighet: Storleken på nycklarna av skåltyp från FACOM har hållits nere till ett minimum för att göra det lättare att arbeta i mer kompakta motormiljöer.

Alla nycklar av skåltyp säljs separat eller i en av de tre satser som är tillgängliga:

  • Sats med nycklar av skåltyp för Renault – Ref: DEP.RENJ3PB
  • Sats med 2 nycklar av skåltyp för tyska fordon, VAG, BMW och Mercedes – Ref: DEP.GERJ2PB
  • Sats med 6 nycklar av skåltyp för Renault, Fiat, Vag, BMW och Mercedes – Ref: DEP.J6PB

Bränslefilterverktyg: Enkel borttagning utan risk för skada på bränslefilterhöljet
Att byta dieselfilter är ett rutinjobb i verkstäder och det görs mellan 60.000 och 80.000 km. För närvarande, på grund av tillverkarnas önskan att vara miljövänliga, byts endast pappersfilterelementet ut, och för att kunna göra detta måste man ta av det sexkantiga plasthöljet.
Reparatörer använder ofta en standardnyckel för detta jobb, men det deformerar filterhållaren och kan leda till luftläckor och försäkra fordonets effektivitet vad gäller exempelvis bränsleförbrukning. Dessutom finns det risk för att partikelfiltret förstörs.
Facom lanserar nu en specialhylsa som möjliggör enkel, riskfri borttagning av plasthöljet. Detta finurliga verktyg är fullständigt anpassat till motorfilterhållare och möjliggör snabb och enkel borttagning utan att plasthöljet skadas. Därmed sparar det också värdefull tid åt reparatörerna. Med detta genomtänkta verktyg kan reparatörerna spänna till rätt åtdragningsmoment och undvika luftläckor och bristfällig funktion.
Detta verktyg används på 2.0L- och 2.2L HDI-motorer i fordon från Peugeot, Citroen, Volvo, Mitsubishi och Ford.
Drivare: ½’’
Ref: DM.FR1PB
Facom erbjuder även ett verktyg för snabb och enkel borttagning av filterelement för 1.3l- och 1.9l-dieselmotorer i fordon från Fiat och Opel. Detta system består av två delar: ett stöd för den nedre delen av filterhållaren samt nyckeln av skåltyp för höljet.
Ref: DM.FR2PB